verhalen

Teams koesteren

Joost Roks, 30 juni 2018, 11:00
Ook winnende teams hebben een houdbaarheidsdatum. Zijn de beoogde doelen bereikt, wordt aanvankelijk makkelijk succes langzamerhand toch een struggle of moeten er door nieuwe ontwikkelingen veranderingen plaatsvinden in het team of de manier waarop het functioneert? Ook winnende teams hebben onderhoud nodig, om burnout en frustraties te voorkomen. Hoe?

On the Road 

De expertise (en het enthousiasme) van Target Point op het gebied van het samenstellen en ‘on the road’ krijgen van winnende teams houdt niet op bij het succes van het ontwikkelde team. Ook de beste teams krijgen onherroepelijk te maken met (nieuwe) veranderingen, afvallers en nieuwkomers, stagnerend of juist boven het hoofd groeiend succes. Teams kunnen uitgeblust, teamleden overwerkt of gedesillusioneerd raken, waardoor de kans op burnouts en afhakers steeds groter wordt. Hoe houd je als teamcoach de spirit van zo'n team op niveau?

Blijfkracht en erkenning

Een belangrijk aspect van het verduurzamen van winnende teams is het op peil houden van ‘blijfkracht’. We leren het team en de coaches om deze blijfkracht (zelf) te onderzoeken en met verschillende oefeningen te vergroten. Het tweede belangrijke aspect van verduurzamen is erkennen en waarderen. Hoe kun je met aandacht voor het resultaat, storytelling, leren en waarderen, rituelen en andere ‘vieringen’het moreel hoog houden? Guide to Change  - het online personal development systeem van Target Point - kan in het ‘coachen van de teamcoaches’ op dit vlak uitstekende diensten bewijzen. Meer informatie over winnende teams, het ontwikkelen, verankeren en verduurzamen daarvan, de tools en Guide to Change? Bel (0416-663682) of mail met Joost Roks.